Ditulis pada tanggal 24 April 2015, oleh admin, pada kategori Berita

Department of Physics UB again shows his best student in the Mathematics and Natural Sciences Olympiad University Degree(ONMIPA-PT) were held. This is evidenced by an exemplary student named Fenda Risky Pratama who qualify in the preliminary level in the region ONMIPA PT 2015 event which was held at ITN Malang on April 8th and 9th, 2015. The results of the struggle in the competition 64 major acquisition the best value in National level and finally won by one of the students majoring in physics.

Finalis ONMIPA PT

Fenda Risky Pratama (Third Person from left)

ONMIPA-PT have been carried out at the university level allowance race in March last and secondly, regional level allowance race in the second week of April. These 64 participants in the include in the 2nd and 3rd fof Olympics champion (OSN) held by Pertamina. ONMIPA-PT national level is planned to be held May 24-28, 2015. For knowing participant data ONMIPA-PT in details, please see the official announcement of Higher Education here!

Jurusan Fisika UB lagi-lagi menampilkan mahasiswa terbaiknya dalam pergelutan Olimpiade Nasional Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam Perguruan Tinggi (ONMIPA-PT) yang diselenggarakan. Hal ini dibuktikan oleh seorang mahasiswa teladan Fenda Risky Pratama yang lolos dalam penyisihan tingkat wilayah dalam ajang ONMIPA PT tahun 2015 yang di selenggarakan di ITN Malang tanggal 8 dan 9 April silam. Hasil perjuangan dalam kompetisi 64 besar perolehan nilai terbaik se-Indonesia akhirnya diraih oleh salah satu dari mahasiswa jurusan fisika tersebut.

Finalis ONMIPA PT

Peserta ONMIPA-PT Tingkat Nasional, Fenda Risky Pratama (Nomor 3 dari kiri)

ONMIPA-PT ini telah dilaksanakan lomba penyisihan di tingkat Universitas pada bulan Maret yang lalu dan lomba penyisihan tingkat wilayah di minggu kedua bulan April. Dari 64 peserta yang di ikutkan di final, dua diantaranya merupakan juara dua dan tiga olimpiade OSN yang diadakan oleh Pertamina. ONMIPA-PT tingkat nasional direncanakan akan dilaksanakan tanggal 24-28 Mei 2015.Untuk mengetahui data peserta ONMIPA-PT secara lengkap, lihat pengumuman resmi dari dikti di sini!